Новини
Події

Керівник «Контінентал Фармерз Груп» зустрівся із очільником Хмельницької області

Днями у Хмельницькій облдержадміністрації відбулася робоча зустріч із представниками однієї із найпотужніших сільськогосподарських фірм, які діють на ринку України, – «Контінентал Фармерз Груп», що є правонаступником Агрохолдингу «Мрія». Поспілкуватися із керівництвом облдержадміністрації завітали генеральний директор компанії «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен та представники відділів комунікацій і корпоративної соціальної відповідальності компанії. Від облдержадміністрації участь в зустрічі взяли голова облдержадміністрації Дмитро Габінет, його перший заступник Роман Примуш, радники голови та керівники окремих структурних підрозділів ОДА.

Під час розмови учасники зустрічі обговорили проблемні питання та перспективи ведення сільськогосподарського бізнесу на теренах Хмельниччини, плани розвитку компанії на найближчі роки, соціальні проекти, які “Контінентал Фармерз Груп” реалізовує в області.

Як зазначив Дмитро Габінет, вітаючи поважних гостей, ефективна та довготривала співпраця з представниками бізнесу – це саме той пріоритет спільної діяльності, який ставить перед собою обласна влада. Він гарантував представникам компанії повну та всебічну підтримку її діяльності в рамках чинного законодавства та зазначив, що облдержадміністрація зацікавлена, щоб компанія продовжувала працювати на теренах Хмельниччини, адже це сприятиме покращенню економічної ситуації в області, створенню внутрішнього валового продукту, забезпеченню місцевих жителів роботою та заробітною платою, наповненню місцевих бюджетів.

Пан Георг фон Нолкен також висловився щодо важливості для «Контінентал Фармерз Груп» співпраці з обласною та районними державними адміністраціями, адже вважає це однією із складових успішної роботи компанії в регіоні. Він наголосив, що Хмельниччина є дуже важливим для компанії регіоном, оскільки вона орендує тут понад 30 тисяч гектарів сільськогосподарських земель у 13 тисяч пайовиків, також вже створено 300 робочих місць і є подальші плани щодо збільшення цієї кількості.

Гендиректор агрохолдингу також звернув увагу, що акціонерне товариство «Saudi Agricultural and Livestock Investment Company» (SALIC), яке є головним інвестором «Контінентал Фармерз Груп», належить Фонду державних інвестицій Королівства Саудівська Аравія, а тому працює виключно в межах чинного законодавства, відкрито та прозоро веде свою господарську діяльність, сплачує всі податки.

Також «Контінентал Фармерз Груп» реалізовує соціальні проєкти. Зокрема, одним із важливих напрямків керівництво компанії вважає розвиток кооперативного руху в Україні. Завдяки фінансовій підтримці, що по суті є безвідсотковим кредитом, який надається невеликим господарствам, що мають певний досвід роботи у сфері ягідництва, овочівництва, бджолярства, в області за минулий рік запрацювали 5 таких фермерських кооперативів у Городоцькому, Дунаєвецькому, Ярмолинецькому та Чемеровецькому районах. В планах – відкриття цеху заморозки ягід з метою подальшого виходу на європейський ринок.

Підсумовуючи, пан Нолкен наголосив, що “Контінентал Фармерз Груп” належить до тих компаній, які мають далекоглядні плани на роботу в Україні: “Ми не націлені на продаж через 5-10 років, як це роблять багато інших компаній. Ми хочемо довгострокової стабільної роботи, створення нових робочих місць, розширення обсягів інвестицій. Усі активи нашої компанії знаходяться в Україні, і я вважаю, що це є найкращим доказом наших намірів та демонструє їх серйозність”

Серед питань, що обговорювалося на зустрічі, була і майбутня земельна реформа, що буде проводитися в Україні. Пан Нолкен зауважив, що наразі ситуація для великих сільськогосподарських компаній, як «Контінентал Фармерз Груп» є дещо невизначеною, адже не зрозуміло, яким чином це вплине на їх роботу.

Коментуючи це питання, Дмитро Габінет зауважив, що воно є досить непростим, адже тривалий час навколо нього існує багато маніпуляцій.

Очільник ОДА пояснив, що стратегія цієї реформи спрямована не на первинний перерозподіл сільськогосподарських земель як оборотного капіталу, ресурсу, а на формування справедливих умов цього ринку. Мета державної політики – максимально зберегти саме орендні стосунки, але на тих умовах, що дозволять захистити інтереси власників та пайовиків, адже по суті орендні стосунки є більш продуктивними, ніж продаж.

На завершення зустрічі Дмитро Габінет ще раз запевнив, що облдержадміністрація готова усіляко сприяти продовженню плідної співпраці з «Контінентал Фармерз Груп»: «Ми будемо робити все від нас залежне, щоб ваш бізнес в області розвивався, а наші громадяни ставали заможнішими, мали гідну роботу тут, на Хмельниччині, і не були змушені виїжджати за кордон».

Довідково: «Контінентал Фармерз Груп» – сільськогосподарська компанія з міжнародними інвестиціями. Сьогодні це об’єднаний агрохолдинг, який утворений в результаті злиття двох потужних агрокомпаній – лідерів вітчизняного сільгоспсектору – «МРІЯ Агрохолдинг» (з 1992 року) та CFG (Continental Farmers Group) (з 2006 року).

Компанія поєднує в собі інвестиції, які спрямовує в українську економіку міжнародний інвестор SALIC UK Ltd та декларує прозахідні цінності у веденні бізнесу.

Компанія має у своєму складі 4 сучасні великі елеваторні комплекси і 3 сушильно-зернові комплекси загальною потужністю 420 000 тонн, а також 2 насіннєві заводи, які розташовані у Тернопільській та Львівській областях.

Земельний банк «Контінентал Фармерз Груп» складає 195 000 га в Тернопільській, Хмельницькій, Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Компанія спеціалізується на рослинництві, вирощуючи зернові, олійні та технічні культури.

«Контінентал Фармерз Груп» є одним із провідних виробників картоплі в Україні. Для зберігання картоплі агрохолдинг використовує сучасні картоплесховища у Тернопільській та Львівській областях загальною місткістю понад 87 тис. тонн. Також до складу Компанії входить власний крохмальний завод.

За матеріалами сайту Хмельницької облаcної державної адміністрації


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter