Новини
Увага!

У райцентрі на Хмельниччині ввели карантин через сказ

Днями в Ізяславі було зареєстровано випадок сказу у собаки. Як повідомляє прес-служба Ізяславської райдержадміністрації, тварина належала ізяславчанці, яка мешкає на вул. Матросова. За словами власниці, протягом декількох днів пес погано їв, у нього був пригнічений загальний стан. Коли жінка спробувала взяти тварину на руки, та її вкусила. Ввечері того ж дня пес загинув, про що повідомили спеціалістів Ізяславської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Ветеринарні спеціалісти відібрали зразки патматеріалу від загиблої тварини та направили їх до Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Дослідження показало, що тварина була хвора на сказ.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ізяславській райдержадміністрації затверджено комплекс заходів по ліквідації цього захворювання, а територію, обмежену вулицями Шевченка, Некрасова, Козацькою та провулком Шевченка в райцентрі оголошено неблагополучною по сказу та введено карантинні обмеження. Територію міста Ізяслав та мисливські угіддя Ізяславської міської ради визначено загрозливою зоною. Наразі проводяться заходи з ліквідації вогнища сказу.

Власникам хворої тварини, які мали з нею контакт, надається антирабічна допомога в Ізяславській центральній районній лікарні.

Нагадаємо, нещодавно профілактичну вакцинацію проводили фахівці міської ветеринарної лікарні у мікрорайоні Озерна у Хмельницькому. Виїзд бригади зумовив випадок, що стався у Хмельницькому районі, де волонтери виявили собаку, у якого запідозрили сказ

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter