Новини
Суспільство

У Хмельницькому стартувала операція “Увага! Спецсигнали!”

Аби перевірити, чи пропускають водії на дорозі оперативні та спеціальні транспортні засоби, які виконують невідкладні завдання, у Хмельницькому розпочали профілактичні заходи під назвою “Увага! Спецсигнали!”

Як повідомляють у Патрульній поліції Хмельницької області, протягом двох тижнів, а за потреби – і більше, триватимуть спільні профілактичні відпрацювання патрульної поліції, швидкої допомоги та ДСНС.

“Такі заходи ми проводимо для того, щоб нагадати водіям про важливість давати дорогу спецтранспорту й актуальність цієї проблеми. Існують непоодинокі випадки, коли водії ігнорують маячки і звукові сирени та свідомо не пропускають оперативні автомобілі, які поспішають на виклик. Але не треба забувати, що спецтранспорт спішить на виклик, бо хтось потребує негайної допомоги, а втрачений час може коштувати комусь життя”, – наголосив під час пресбрифінгу перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Нерідко ситуації, коли водії не надають перевагу спецтранспорту, який спішить на виклик, завершуються ДТП. Іноді – з фатальними наслідками.

Сьогодні, 13 лютого, спільні екіпажі патрульної поліції та швидкої вже виїхали на перші відпрацювання. Патрульні перевіряли, як водії пропускають авто зі спецсигналами. Хмельницькі водії продемонстрували відповідальність та законослухняність – Під час надавали дорогу автомобілю швидкої медичної допомоги та забезпечували безперешкодний проїзд.

У поліції нагадують: за перешкоджання проїзду автомобілям з вімкненими спецсигналами передбачена адміністративна відповідальність – штраф у сумі 510 гривень.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter