Новини
Кримінал

У Хмельницькому суд арештував чотири авто хабарника в погонах

Хмельницький міськрайонний суд арештував автомобілі Mitsubishi pajero, 1995 року випуску, Nissan Maxima, 2001 року випуску, Lexus LX 4704664, 2004 року випуску, Suzuki Samurai 1300, 1986 року випуску і причеп «Автобан», які належать колишньому начальнику квартирно-експлуатаційного відділу міста Хмельницького Петру Хохуну, підозрюваному у вчиненні правопорушення з метою одержання неправомірної вигоди, повідомляє АрміяInform .

У судовій ухвалі зазначено, що арешт накладено задля забезпечення конфіскації майна як виду покарання, шляхом тимчасового позбавлення права на їхнє відчуження.

Нагадаємо, суд арештував земельну ділянку цього фігуранта площею 0.15 га у селі Бахматівці Хмельницького району, два будинки, пістолет ПМ 9 мм із 30-ма набоями, пістолет «Стєчкіна» з 5-ма магазинами, три мисливські рушниці іноземного виробництва та значні грошові суми, вилучені в нього під час обшуку.

За даними досудового розслідування, колишньому начальнику КЕВ м. Хмельницького полковнику Петру Хохуну інкримінують вимагання коштів у директора ТОВ «Газпромпостач» за сприяння в реалізації договорів постачання природного газу протягом 2019 року, укладанні договорів постачання природного газу у 2020 році, а також перемозі вказаного ТОВ під час проведення тендеру на постачання природного газу для хмельницького КЕВ. Першу частину «відкату» підозрюваний отримав торік у грудні.

Окрім цього, у другому епізоді, експосадовця підозрюють у вимаганні 40 тис. грн за сприяння в ухиленні від призову на строкову військову службу у ЗСУ. За цю суму він обіцяв вплинути на військового комісара одного з районів області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter