Новини
Події

Хмельничан запрошують на допрем’єрний показ фільму про мову

З нагоди Міжнародного дня мови, який щороку відзначається 21 лютого, у Хмельницькому відбудеться допрем’єрний показ документального фільму «Словей співає. Доки голос має».

Це стрічка про українську мову, про її національні особливості та історії. Триває вона 65 хвилин. Робота над фільмом зайняла кілька років. Зйомки відбувалися не лише в Україні, а й за кордоном.

«Окрім загальних українських фактів, автори наводили приклади, зокрема, про Ізраїль та Білорусь, які там відстоювали свою мову, як нелегко це давалося», – розповідає голова Молодіжної громадської ради при управлінні молоді та спорту Анастасія Козак.

Кінострічку створено громадською організацією “Всесвітній день вишиванки”. Продюсерка та авторка ідеї – Леся Воронюк, режисер-постановник – Сергій Кримський, режисер монтажу – Сергій Мартинов. У своєму творчому доробку автори мають ще один фільм – «Скарб нації». Минулого року хмельничани мали можливість переглянути цю стрічку у день вишиванки.

Стрічку демонструватимуть сьогодні, 17 лютого, о 18.00. На прем’єру завітає авторка фільму Леся Воронюк. З нею можна буде поспілкуватися про ідею фільму та її реалізацію, або просто подякувати.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter