Новини
Новини ОТГ

У тергромаді Хмельниччини розповіли про досвід та поділилися успіхами

До Чемеровецької об’єднаної територіальної громади завітало дві делегації фахівців із Дунаєвецької селищної ОТГ та Смотрицької ОТГ. Візит, під час якого говорили про енергозбереження, осучаснення селищних просторів та модернізацію інфраструктурних об’єктів, відбувся в рамках «Маршрутів успіху».

Об’єднану тергромаду, яка є членом Асоціації міст України у Хмельницькій області, тут створили три роки тому. За цей час мешканці громади переконалися, що децентралізація працює, адже зробити вдалося чимало.

Презентуючи громаду, селищний голова Олександр Собань, розповів про організацію інфраструктури в старостатах та сучасних просторів селища Чемерівці.

Ми раді ділитися досвідом і не соромимося говорити про те, що, поки, не вдалося. Ми вчимося, обмінюємося інформацією, відпрацьовуємо алгоритми роботи і нам приємно найомити колег із своїми позитивними напрацюваннями у різних галузях, – зазначив Олександр Собань.

Окремо очільник громади зупинився на досягненнях. А це – побудований водогін, встановлене вуличне освітлення та відремонтовані дороги.

Візит продовжився оглядом Чемеровецької дитячо-юнацької спортивної школи, яка є яскравим прикладом того, що у громаді добре налагоджена співпраця з підприємцями.

Корисним для представників Дунаєвецької селищної ОТГ став візит у Чемеровецький ЦНАП, адже громада готується до відкриття такого об’єкту у себе. Усі роботи планують завершити восени, тож у дунаєвчан виникло чимало питань щодо роботи установи. На питання, які виникли під час візиту, відповів начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» Олег Коробчук.

Відвідали гості також Чемеровецький НВК №1. Його директор Тіна Собань розповіла про заходи модернізації навчального закладу, реалізовані в рамках реалізації Концепції «Нова українська школа». З 2017 року – це опорна школа, в якій наразі навчається 618 учнів із 13 сіл громади. Крім цікавих просторів, сучасних кабінетів та усього необхідного для навчального процесу інвентарю НВК має ще одну особливість – уже два роки, як тут відмовилися від газу. Цей навчальний заклад, як і більшість шкіл і садочків в Чемеровецькій ОТГ перейшли на тверде паливо. У громаді цим задоволені, адже вдалося заощадити понад мільйон гривень, а у класних кімнатах стало тепліше на 6 градусів.

Завершили візит на стадіоні «Товтри». Тут тривають ремонтні роботи, бо у громаді не планують зупинятися та уже окреслюють плани на 2020 рік.

Навчальний візит відбувся у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter