Новини
Кримінал

Голова тергромади Хмельниччини постане перед судом

Шепетівський міськрайонний суд розгляне матеріали по справі отримання неправомірної вигоди, пов’язаного з її вимаганням, щодо очільниці однієї з територіальних громад Хмельницької області.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року голову тергромади затримали під час отримання нею хабаря у сумі 600 доларів США, який жінка, використовуючи службове становище, вимагала у мешканця Хмельницької області за сприяння у прийнятті сесією селищної ради рішення про надання в оренду двох земельних ділянок.

Очільниці громади було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внесення застави в розмірі 168 160 гривень. На час розслідування її було відсторонено від керування громадою.

Наразі слідчі Шепетівського відділу поліції закінчили досудове розслідування. Кримінальне провадження щодо підозрюваної відкрите за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter