Новини
Культура

На Хмельниччині проходять Шевченківські дні

Хмельниччина відзначає 206 років від Дня народження Тараса Григоровича  Шевченка – видатного українського мислителя, поета, художника, прозаїка та етнографа.

Вже сьогодні, 10 березня, о 15.00 одразу у двох залах музею історії міста Хмельницького пройде театрально-мистецький проєкт «Свою Україну любіть!..», що об’єднає живопис, графіку, вишивку, декламування Тарасового слова у співаному та музичному ілюструванні. Етнографічна зала представить на широкий загал постійну експозицію Шевченкіани, створену членом НСХУ, заслуженим художником України Михайлом Омеляновичем Андрійчуком. А в мистецькому залі ГО «Хранителі спадщини» презентуватимуть театрально-мистецький перформанс, обрамлений тематичною художньою виставкою.

Напередодні, до пам’ятників видатному Кобзарю поклали вінки та квіти у всіх куточках Поділля.

У обласному центрі вклонитись Тарасу Григоровичу Шевченку прийшли представники органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськість міста.

У Шепетівці з нагоди чергової річниці на площі перед міськвиконкомом, відбувся урочистий мітинг. Під час заходу міський голова нагородив грамотами переможців фестивалю-конкурсу «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській»!

Кам’янчани також зібрались біля погруддя митця, щоб вшанувати його пам’ять. Тут лунали вірші поета, а місцевий творчий колектив виконав музичні твори на його вірші.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter