Новини
Екологія

Рибні браконьєри обкрадають річки Хмельницької області

Попри те, що на Хмельниччині досі діє заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах та заборона на вилов раків, за березень державні інспектори рибоохоронного патруля зафіксували 36 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено 29 протоколів та оформлено сім актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 13 одиниць заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 94 кг водних біоресурсів та 7 одиниць заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 697 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 21 114 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Наприклад, 4 березня державні інспектори викрили місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Інцидент стався на р. Случ, поблизу с. Дубище Красилівського району. Громадянин виловив 3 екз. коропа та 2 екз. судака звичайного. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 1 938 грн.

5 березня рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. Випадок стався на р. Кудрянка, в м. Хмельницький Хмельницького району. У громадянина вилучено хватку та 117 екз. молоді риби (76 екз. плітки, 33 екз. ляща, 5 екз. карася сріблястого та 3 екз. окуня.). Завдано збитків у розмірі 12 206 грн.

На осіб складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення. 

Також протягом 10 днів державні інспектори виявляли продаж водних біоресурсів без документів на ринках області. Із порушеннями торгували у смт Летичів, м. Старокостянтинів, м. Хмельницький та м. Дунаївці.

На всіх осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення. 

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter