Новини
Бізнес

Хмельницькі підприємці можуть започаткувати нову справу за кошти польських інвесторів

До Хмельницького приїхали представники проекту «Polish – Ukrainian Startup Bridge». Це – бізнес-платформа, головна мета якої – залучити польських інвесторів до фінансування українських стартапів. Проект діє за підтримки Міністерства інвестицій та економічного розвитку Республіки Польща.

Першим завданням польські колеги називають розробку платформи для співпраці українських підприємців (малих, мікро та середніх) та польських інвесторів.

Проект складатиметься з двох частин: перша відбуватиметься в режимі онлайн. Друга буде спрямована на регіональні зустрічі у містах, під час яких влаштовуватимуть «битву стартапів». На них показуватимуть найкращі проекти, які є в місті, і той стартап, який виграє, отримає так званий квиток у фінал, розповідає проектний менеджер “Polish – Ukrainian Startup Bridge” Лукаш Вавак.

Фінал відбудеться у Києві 17 вересня. За звання найкращого стартапу, який отримає нагороду у 7,5 тисячі доларів, змагатиметься 20 учасників зі всієї України. Беручи до уваги, що у місті є багато проектів, спрямованих на розвиток стартапів, хмельничанам “Polish – Ukrainian Startup Bridge” буде цікавий, переконує міський голова Олександр Симчишин.

Під час зустрічі польським представникам розповідали, як місто підтримує молодих стартаперів.

Наприкінці зустрічі представникам двох сторін вдалося домовитися про впровадження проекту у Хмельницькому.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter