Новини
Здоров’я

У роботу поліклінік Хмельницького та Нетішина вносять корективи

У соцмережах оприлюднили інформацію щодо правил відвідування поліклінік Нетішина та Хмельницького під час карантину.

Так, зокрема, адміністрація Центру первинної медико-санітарної допомоги Нетішина, аби розмежувати хворих та здорових відвідувачів, доводить до відома містян наступне:

  • виписка електронних рецептів за програмою «Доступні ліки» може проводитись дистанційно, за телефоном. Для виписки пільгових рецептів неохідно попередньо записатися на прийом (бажано в другій половині дня для обмеження контактів з хворими);
  • профілактичні огляди краще відкласти, аби тимчасово обмежити візити в медичні заклади;
  • планові візити для хронічно хворих – за попереднім записом на сайті medics.com.ua або за телефонами контакт-центру: 9-07-97; 0-800-33-25-15; 067-447-80-40. У закладі рекомендують планувати візити на другу половину дня, коли відвідувачів у поліклініці, яка працює до 19.00, значно менше.

Важливо! Придбати та одягнути маску має будь який хворий з проявами кашлю, чхання, нежитю, підвищеної температури.

Крім того, щовівторка у медичному закладі – “день здорової дитини”, коли лікарі-педіатри в своїх кабінетах проводять огляди здорових дітей, направляють на щеплення, займаються профілактичною роботою. Це означає, що одночасно (особливо в першій половині дня) у медзакладі може перебувати надто багато дітей з супроводжуючими їх членами сім’ї.

Тому адміністрація Центру ПМСД наголошує: “початок гострого респіраторного захворювання – не привід одразу приходити на прийом до лікаря. Контактувати по телефону якраз і потрібно для того, щоб зібрати інформацію, скарги, визначити необхідність та місце огляду хворого”.

Утриматися, по можливості, від необов’язкових візитів до поліклінік та амбулаторій просять і мешканців Хмельницького.

“Звертаємо вашу увагу на введений урядом національний карантин! Це не канікули у дітей і не вимушена відпустка у батьків. Велике прохання перед тим, як записуватися на плановий огляд у нашій медичній інформаційній системі, – на дослідження, планову консультацію, отримання довідки, рецепту, або просто задати питання, чи взяти довідку – обов’язково зв’яжіться зі своїм педіатром, сімейним лікарем, терапевтом, щоб врахувати необхідність і доцільність візиту. Ситуація, коли у вас нарешті знайшовся час відвідати амбулаторію через карантин, неприпустима. Наша установа працює у посиленому режимі, приймаючи пацієнтів з гострою патологією. Велику кількість запитань, і ми не заперечуємо їх важливість, можна вирішити дистанційно або на виїзді. Пам’ятайте –
#карантин_це_не_канікули і не відпустка, а соціальна самоізоляція та уникнення контактів – це найефективніший спосіб ліквідації і нерозповсюдження будь-якої епідемії!” – написала на своїй сторінці у Фейсбук директорка КП “Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги 1” Валентина Гесаль.

Читайте також: Хмельничан попереджують про активність кліщів

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter