Новини
Кримінал

Несанкціоноване кладовище тварин поблизу Хмельницького перевіряє поліція

За фактом виявлення несанкціонованого сміттєзвалища поблизу села Гвардійське Хмельницького району, поліція проводить перевірку. Про це Суспільному розповідає начальник Хмельницького районного відділення поліції Василь Птащук.

“Відібрали звернення в людей, вони написали заяви з проханням встановити, хто це зробив, це стихійне якби кладовище тварин. На даний час матеріали зареєстровані в нас в єдиному в журналі єдиного обліку, проводиться перевірка. Працівники управління екології винесли припис тому, що це стихійне звалище знаходиться на приватній території, тобто на розпайованій землі, це земля не громади Гвардійської, а приватна, розпайована на паї та належить приватним особам. Відповідно вони винесли приписи для усунення оцього стихійного ринку (звалища), а нами проводяться заходи щодо виявлення та встановлення осіб, які це якби вивезли і організували це кладовище. Якщо дані особи будуть встановлені, буде вирішуватися питання про притягнення їх до адміністративної відповідальності”.

Рештки тварин відправили на дослідження у лабораторію, каже начальник Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Василь Грушко.

“Ми відібрали рештки тих кісток і відправили в лабораторію на дослідження, щоб виключити африканську чуму свиней. Я не можу вам зараз на 100 відсотків сказати, що була зустріч з головою селища чи ОТГ, але команда така районному управлінню є – зустрітися, обговорити ці питання, наскільки можна врегулювати цю ситуацію, можливо знайти винних, і впорядкувати те сміттєзвалище. Якщо воно несанкціоноване, воно має бути закрите, і не має права ніхто туди вивозити.”

Згідно з законом України про відходи, контроль за ліквідацією несанкціонованих сміттєзвалищ здійснює орган місцевого самоврядування, каже заступник директора Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької обласної адміністрації Руслан Якубаш.

“Якщо вони встановлять тих чи інших власників відходів, власник відходів має ліквідувати стихійне сміттєзвалище, і відновити земельну ділянку. В разі не виявлення власника відходів орган місцевого самоврядування має вжити вичерпних заходів щодо ліквідації стихійного сміттєзвалища.”

Голова Гвардійської ОТГ Тетяна Нетреба від коментарів Суспільному відмовилася.

Нагадаємо, рештки тварин біля села Гвардійське Хмельницького району знайшли місцеві жителі.

Детальніше у сюжеті “UA: Поділля

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter