Новини
Здоров’я

Ліків, які є у Хмельницькому, вистачить для 200 хворих на коронавірус

У Хмельницькій міській інфекційній лікарні можуть розгорнути до 200 ліжкомісць для хворих, які матимуть діагноз «коронавірус». З них 40 місць – боксовані.

Про це повідомив голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет. Нагадаємо, міська інфекційна лікарня визначена як базова для надання медичної допомоги хворим на коронавірус.  

Також за словами очільника області, наразі триває робота над забезпеченням лікарні всіма необхідними засобами індивідуального захисту та медикаментами, повідомляє XM-inside. За кошти обласного бюджету закупили й передали лікарні медикаменти. Цих ліків має вистачити для 200 хворих середньої важкості та 10 важких.

З державного резерву надійшло 285 тисяч захисних масок – їх розділили між медзакладами області. Крім того, закупили 76 763 маски, 4 204 ізоляційні халати, 323 344 пари рукавиць, 15 027 захисних окулярів, 19 386 респіраторів, 679 пар спецвзуття для молодшого персоналу лікарень.

Для потреб медзакладів придбали 9 тонн дезінфекційних розчинів на суму понад два мільйони гривень.

До кінця тижня в інфекційну лікарню мають доставити 10 тисяч комплектів захисного одягу. За підрахунками, потреба на місяць – близько 6 тисяч таких комплектів, – прокоментував Дмитро Габінет.

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня, 24 березня, у Хмельницькому діють нові правила користування громадським транспортом – скористатися ним можна лише за наявності маски.

Читайте також: У Хмельницькому з’явилось спецобладнання для виявлення коронавірусу

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter