Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині триває будівництво доріг, шкіл та дитсадків

Тепла зима і сприятливі погодні умови допомогли будівництву доріг Хмельницької області з перших днів березня.

Триває будівництво дороги державного значення Н-03 – об’їзна міста Дунаївці. Але там, де погода сприяє, ситуація диктує свої правила. Карантинні заходи та масове розповсюдження вірусної інфекції майже зупинило життя в Україні. Але, як виявилося, будівельників не зупиниш.

Є поняття «бригади», але така специфіка роботи: немає необхідності, щоб 10 людей перебували на обмеженій ділянці. Вони всі працюють на свіжому повітрі і зазвичай не буває більше двох-трьох людей у тісному контакті. Дистанція – метр-півтора. Будівельники її дотримуються, адже розуміють небезпеку, – коментує в.о. начальника Служби автодоріг Хмельницької області Валентин Данилюк.

Дякуючи соціальним мережам, за будівництвом доріг можна спостерігати онлайн.

Траса М12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка розташована на межі області. Об’єкт поточного капітального ремонту – 191-й кілометр, де наразі виконують роботи з облаштування земельного полотна. На двох ділянках роботи з фрезерування, які виконує шляхо-будівельне управління, майже завершені. З початку квітня дорожники готуються розпочати регенерацію асфальтного покриття, – зазначає Валентин Данилюк.

До «великого будівництва» увійшли не лише автошляхи, а й реконструкція або будівництво інфраструктурних об’єктів. У Хмельницькій області – це дитсадки та школи.

У селі Корчик Шепетівського району будується навчальний заклад для двох сотень школярів.

У Сатанові відновлюють приміщення майже столітньої школи. Обіцяють: усім дітям місцевої територіальної громади буде, де навчатися. Як і гімназистам у Славуті. Поріг цього навчального закладу вже у новому навчальному році мають переступити ще 360 школярів.

А в Давидківцях 80 дітей підуть до нового дитячого садка.

В Укравтодорі обіцяють: щойно завершать «зшивати» Україну європейськими дорогами, а це станеться не раніше 2022 року, жителі західних областей скоротять час поїздки між містами на 20-50%.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter