Новини
Кримінал

У Хмельницькому викрили злочинну групу за вимагання півмільйона гривень

У Хмельницькому викрито трьох мешканців обласного центру, які займались вимаганням грошових коштів. 540 тис гривень зловмисники вимагали у місцевого підприємця. 

Свої вимоги спільники ставили при кожній зустрічі та під час чергової з них перейшли до застосовування фізичного насильства. Вони нанесли тілесні ушкодження дружині підприємця та погрожували подальшою фізичною розправою у разі ненадання коштів. 

Як інформує пресслужба прокуратури Хмельницької області обоюючись за своє життя та здоров’я, потерпілий був змушений виконувати незаконні вимоги. Частину коштів він перерахував на банківський рахунок, вказаний зловмисниками. Решту коштів чоловік передав вимагачам у обумовленому ними місці, яке згодом виявилось підпільним гральним закладом. 

Після передачі готівки вимагачів викрито правоохоронцями та затримано у порядку ст. 208 КПК України. 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення вказаним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб з погрозою вбивства) та обрання запобіжного заходу. 

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії. 

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter