Новини
Бізнес

«Контінентал Фармерз Груп» сплатив понад 77 мільйонів гривень податків на Хмельниччині

Підприємства Компанії, розташовані у Хмельницькій області, за минулий рік сплатили 77,2 мільйона гривень податків. Сума соціальних інвестицій, здійснених Компанією на Хмельниччині за 2019 рік, становить 5,35 мільйона гривень.

Таким чином, «Контінентал» підтвердив статус сумлінного платника податків і надійного партнера місцевих громад, оприлюднивши звіт про виконані у 2019 році податкові та соціальні зобов’язання.

Минулий рік став знаковим для «Контінентал Фармерз Груп», адже у 2019 році вона почала працювати як єдиний бізнес після злиття «МРІЯ Агрохолдинг» та CFG (Continental Farmers Group). За підтримки свого міжнародного інвестора SALIC об’єднана Компанія продовжила дотримуватись встановленої КСВ-стратегії, залишаючись надійним партнером пайовиків та сумлінним платником податків державі.

Оновлена Компанія продовжує працювати цілком прозоро, а одним з найважливіших своїх пріоритетів вважає інтереси пайовиків, які довіряють нам свою землю. Тому ми дбаємо про розвиток громад, фінансово підтримуючи їхні ініціативи, популяризуючи створення кооперативів у селах, а також забезпечуючи повну й своєчасну сплату податків, які наповнюють місцеві та державний бюджети. Так ми будуємо довгострокові партнерські відносини із нашими пайовиками та державою, – зазначив Генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен. – Таку стратегію підтримує наш інвестор SALIC, який спрямовує в українську економіку потужні інвестиції і тому зацікавлений вести чесний та відповідальний бізнес в Україні.

Загалом же до бюджетів усіх рівнів від Компанії за минулий рік надійшла сума в 670,17 мільйона гривень. Окрім того, «Контінентал» протягом року реалізував низку соціальних проектів на території п’яти областей Західної України, загальна сума яких склала понад 30 мільйонів гривень. Фінансова підтримка громадам традиційно була спрямована на реалізацію важливих медичних, освітніх, інфраструктурних, культурних, духовних, спортивних ініціатив, допомогу українській армії і розвиток кооперативного руху, зокрема – на створення нових кооперативів.

Найвагомішими проектами, реалізованими за сприяння «Контінентал Фармерз Груп» протягом 2019 року на Хмельниччині, стали: ремонт вуличного освітлення у селі Чорна, передача укомплектованих медичних сумок з обладнанням для фельдшерсько-акушерських пунктів області, придбання альтанок для міста Городок, капітальний ремонт покрівлі приміщення старостату у селі Юринці, ремонт інших адміністративних приміщень, в тому числі, шкіл.

Зокрема, коштом Компанії було придбано й доставлено матеріали для будівництва та ремонту водопроводу у селі Калинівка. Торік на створення дитячих майданчиків у селі Мала Боровиця, М’якоти та Солобківці було витрачено 282,1 тисячі гривень. Ремонт доріг виконали у селах Кремінна та Сошне. Всього на відновлення доріг й інших об’єктів інфраструктури області у 2019-му «Контінентал» спрямував 1,45 мільйона гривень.

Підтримав агрохолдинг і духовність краю. Сума, виділена ним на духовні потреби громад, сягнула минулоріч 417,1 тисячі гривень. Медицині допомагали особливо – 80 сумок-наборів, загальна вартість яких склала 291,8 тисячі гривень, було придбано та передано у фельдшерсько-акушерські пункти Хмельниччини. Також завдяки фінансовій підтримці Компанії для КНП «Чемеровецька центральна районна лікарня» було придбано три ноутбуки, які допоможуть медикам у створенні електронних історій пацієнтів. Загалом же на підтримку медичної сфери області у 2019 році із бюджету агрохолдингу спрямували 406,9 тисячі гривень.

На проекти з благоустрою для громад краю «Контінентал» виділив 563,7 тисячі гривень, ще 372,1 тисячі гривень – на освітні та наукові потреби. Культура і спорт області отримали фінансову підтримку розміром понад 813 тисячі гривень, які були спрямовані, зокрема, на відновлення місцевих Будинків культури, придбання мікшерного пульту для Будинку культури в Городку. Реалізовано проект «Миколай на Континенті», завдяки якому діти у дошкільних закладах та школах ласувати солодощами до свята Миколая.

Минулоріч Компанія продовжила працювати над централізованими проектами, серед яких чільне місце займає підтримка кооперативного руху. На сприяння сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам у 2019 році «Контінентал» виділив 886,7 тисячі гривень. Зокрема, у Хмельницькій області було закуплено полімерні ящики для СОКу «Купинчанка-2015» та надано допомогу для грядоутворення на території СОКу «Ягідний рай».

Екологічним проектам «Контінентал Фармерз Груп» приділила окрему увагу. Ініціатива з роздільного збору сміття для подальшої переробки у селах, яку аграрії підтримують вже кілька років, у 2019-му розширилась – запущено проект «Зелений Равлик», який розповсюджує контейнери для сортування твердих побутових відходів. Успішним став і новий екологічний проект Компанії «Марафон лип», в межах якого протягом минулого року працівники агрохолдингу спільно з пасічниками та іншими ініціативними групами висадили понад 1,5 тис. саджанців медодайних дерев у п’яти областях Західної України – Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській.

Окрім того, «Контінентал Фармерз Груп» активно зайнялася корпоративним волонтерством. Працівники кластерів та офісів Компанії впродовж року упорядковували об’єкти інфраструктури і наводили благоустрій у громадах, де агрохолдинг обробляє землі. Майже 100 тисяч гривень витратив «Контінентал» на облаштування автобусних зупинок, дитячих майданчиків, прибирання вулиць та покращення стану суспільно корисних об’єктів у селах. На території Хмельницької області у 2019 році також відбулось корпоративне волонтерство: співробітники Компанії облаштували спортивний майданчик у селі Скіпче. Втім, головна мета ініціативи, наголошують в Компанії, – проявити турботу і засвідчити відкритість до громад, з якими співпрацюють.

Читайте також: «Контінентал Фармерз Груп» спрямувала понад 30 мільйонів гривень на соціальні проекти

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter