Новини
Політика

Майже 2000 поправок подав нардеп з Хмельниччини до закону про банки

Раніше Віктор Бондар з депутатської групи “За майбутнє” такою активністю не вирізнявся.

З семи народних обранців, які подали найбільшу кількість поправок до законопроекту №2571-д (інакше його називають “антиколомойський закон”), нардеп з Хмельниччини Віктор Бондар (глава групи “За майбутнє!”) – на другому місці. Зі своїми 1,9 тисячі поправок він поступився лише позафракційному Антону Полякову, на рахунку якого таких аж 6033.

Решта п’ятеро нардепів, які взяли активну участь у внесенні поправок до законопроекту, представники фракції “Слуга народу”: Дмитро Чорний, Ольга Василевська-Смаглюк, Олег Дунда, Сергій Демченко та Олександр Дубінський, повідомляє «Слово і діло»,

За інформацією видання, раніше такою активністю ці семеро народних обранців не відрізнялися. Загальна кількість поданих ними поправок до законопроектів IX каденції, – 703. Що ж до “антиколомойського закону”, то ця цифра становить 15732. Всього депутати Верховної Ради України, попри стислі терміни підготовки документу, встигли подати 16,3 тисячі поправок до нього.

Віктор Бондар свою позицію під час обговорення у парламенті законопроекту пояснив тим, що «П’ять років Національний банк грабував Україну, українців, національний банківський сектор на догоду міжнародним кредиторам і всім, хто їм звідти, з-за кордону, перстом вказував, яким банкам бути в Україні, а яким не бути. І сьогодні вони намагаються врятувати себе і зробити так, щоб ніхто не був відповідальним за все, що вони робили п’ять років».

До інших законопроектів Віктор Бондар загалом подав 101 правку. Більше половини з них – до законопроекту про ліквідацію посередницьких електронних майданчиків з оцінки нерухомості.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter