Новини
Кримінал

Справу наркоторговців з Хмельниччини передали до суду

Орієнтовна вартість вилучених під час обшуку наркотичних речовин – понад півтора мійльона гривень.

Слідчим відділом УСБУ у Хмельницькій області завершено досудове розслідування за підозрою двох громадян України у контрабандному ввезенні великих партій психотропних препаратів із однієї з країн Східної Азії.

У жовтні минулого року співробітники СБУ викрили групу мешканців Хмельницької області, які налагодили контрабандне ввезення на території країни наркотичних засобів через мережу міжнародних поштових відправлень. Наркотики ділки збували оптом та в роздріб на території регіону.

Правоохоронці затримали організатора наркобізнесу за місцем проживання. Під час санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено понад 3 кілограми амфетаміну, майже півкілограма психотропної речовини «Альфа ПВП», більш ніж 500 пігулок екстазі, 20 марок ЛСД, а також паспорти на підставних осіб, для отримання поштових відправлень, повідомляє помічниця начальника управління по взаємодії зі ЗМІ УСБУ у Хмельницькій області Людмила Рябчук.

Орієнтовна вартість вилучених наркотиків за цінами чорного ринку становила понад півтора мільйона гривень.

За результатами досудового розслідування стосовно двох осіб, які організували канал контрабанди психотропів, до Хмельницького міськрайонного суду направлено обвинувальний акт за ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 15 і ч. 3 ст. 307 КК України.

Довідково: санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter