Новини
Події

У Старокостянтинові чоловік оголосив голодування через львівське сміття

Чоловік стверджує: за вказівкою міського голови його хочуть звільнити з роботи.

Вчора під стіни Старокостянтинівської районної ради з безстроковою акцією протесту вийшов місцевий освітянин Микола Хіцінський. Чоловік оголосив голодування, аби привернути увагу влади та громадськості до проблеми захоронення львівського сміття на місцевому полігоні побутових відходів.

У проблематичній ситуації містянин звинувачує міського голову Миколу Мельничука і стверджує: активна громадська позиція та критика на адресу мера коштуватиме йому роботи – посади вчителя Старокостянтинівської художньої школи.

Висловив свою позицію щодо сміття і міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук. У своєму дописі очільник міста, зокрема, зазначає, що “тема спеціально штучно підіймається в усіх можливих, а дедалі частіше недоречних, випадках, для створення тиску на мене особисто та роботу нашої команди в цілому”.

Звертає увагу міський голова у своєму дописі і на економічну складову “сміттєвого” питання. За його словами, таке підприємство, як полігон, може бути прибутковим лише у випадку “захмарних тарифів на вивезення сміття”. А за рахунок коштів, які платить Львів, можна не лише покривати видатки на утримання сміттєзвалища, а й спрямовувати гроші на розвиток полігону та його інфраструктури.

Прийом однієї тони львівських відходів на нашому полігоні вартує близько 800 гривень. 300 йде безпосередньо на утилізацію. А решта 500, що майже вдвічі перевищує собівартість, йдуть на розвиток полігону та його інфраструктури, включно з усіма об’єктами у нашому місті. Тобто підприємство заробляє на кожній тоні ввезеного сміття майже у два рази більше, ніж витрачає на повний цикл утилізації власного. Саме завдяки цьому наш полігон обнесений парканом з сіткою, саме тому купується нова спецтехніка, проводяться додаткові будівельні роботи та облаштовуються міські майданчики для збору сміття, – пише Микола Мельничук.

Проілюстрував свій допис очільник міста знімками сміттєвих майданчиків у місті.

У коментарях містяни розділилися на два табори. Одні підтримують міського голову, інші ставлять до нього низку питань. Зокрема, таких:

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter