Новини
Духовність

Мешканцям Хмельниччини дали настанови щодо святкування Великодня

У передмістях Хмельницького та інших міст області, селах, селищах освячення великодніх страв може здійснюватися біля помешкань з дотриманням дистанції 2 м та карантинних норм.

На засіданні Священного Синоду Православної Церкви України, згідно з рекомендаціями органів влади та поліції, розроблено такі «практичні настанови» для вірян в умовах карантину:

  1. Рекомендувати вірним брати участь у Пасхальних богослужіннях у домашніх умовах — через онлайн-трансляцію.
  2. Дозволити мирянам на Пасхальні свята під час онлайн-трансляцій, після прочитання відповідних молитов про благословення верби й пасхальних страв, окропити їх святою водою самостійно вдома.
  3. У Пасхальні дні віряни не зможуть потрапити до храму на богослужіння.
  4. Під час богослужінь у храмі можуть бути присутні лише священнослужителі та церковнослужителі, а також ті, хто забезпечує проведення богослужінь і трансляції.
  5. Люди, які знаходитимуться на вулиці поза храмом, повинні дотримуватися фізичної дистанції 2 м та карантинних норм.
  6. Доступ до Плащаниці буде можливим при дотриманні фізичної дистанції 2 м і карантинних норм. Вшанування здійснюється поясним поклоном без дотиків та цілування.
  7. Рекомендувати власникам торгових мереж та магазинів організувати можливість освячення великодніх страв перед їх реалізацією.
  8. Якщо люди приходитимуть до храму з пасхальними стравами, освячення відбуватиметься на вулиці з дотриманням дистанції 2 м.
  9. У передмістях міста Хмельницький та інших міст області, селах, селищах освячення лози та великодніх страв може здійснюватися біля помешкань вірян з дотриманням фізичної дистанції 2 м та карантинних норм.
  10. Відвідини священнослужителями й мирянами кладовищ є можливими після закінчення карантину.
  11. Щодо богословських, канонічних та пасторальних питань (сповідь, причастя тощо) подолян просять прислухатися до ієрархів своїх Церков.

При цьому священики наголошують: за недотримання умов карантину адміністративну відповідальність нестимуть саме громадяни, повідомляє XM-inside.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter