Новини
Суспільство

У Хмельницькому біля храмів фіксують скупчення людей

Попри неодноразові попередження, нагадування та перестороги, хмельничани продовжують збиратися біл церков.

Другий тиждень представники влади Хмельницького та священники більшості конфесій нагадують вірянам на необхідності дотримуватися карантину, на свята залишатися вдома, а всі святкові урочистості спостерігати в режимі онлайн.

Проте частина містян, схоже, не хоче прислухатися до рекомендацій та попереджень, не розуміючи (або не бажаючи розуміти), що їхня поведінка може бути небезпечною не лише для них, а й для тих, хто їх оточує.

Хмельницький блогер та активіст Андрій Попик у своєму дописі однією з причин такого нехтування вимогами карантину називає те, що за неодноразові їх порушення досі нікого не покарано – з порушниками лише “проводилися бесіди”.

Московська церква зараз. Хмельницький.Оце результат того, що за минулі зібрання НІКОГО так і не було притягнуто до…

Опубліковано Andriy Popyk Пʼятниця, 17 квітня 2020 р.

Хмельничани у коментарях викладають фото з різних мікрорайонів міста, де зафіксовано скупченні людей біля того чи іншого храму. Судячи з коментарів, здебільшого, йдеться про церкви Московського патріархату.

Багато хто у цій ситуації звинувачує владу, яка декларує впровадження правил та обмежень, але не може навести лад у місті.

Навіть приїзд поліції до собору у центрі міста не вплинув на ситуацію, пишуть у коментарях.

Крім того, в одному з храмів, пишуть хмельничани, відкрито вивісили розклад богослужінь на три дні.

З усіх реакцій на допис активіста – лише одиниці його не підтримують.

Зокрема, пишуть таке: “В епіцентрі толпи народу, в сільпо толпи народу то це норм (ще й в приміщенні), а як тут прийшло 2 десятки вірян помолитись, стоять собі на вулиці на відстані, так все – заразні, зрадники, негідники і злосні порушники карантину!! Вам що більше нема до чого чи до кого вчепитись!!??”

До слова, у Старокостянтинові настоятель Свято-Андріївського храму архімандрит Єрмоген закликав прихожан на свята обмежити контакти з іншими людьми, залишатися вдома, а до спільної молитви долучитися через онлайн-трансляції.

Нагадаємо, в соборі у центрі Хмельницького вже не вперше порушують правила карантину.

Тим часом представники духовенства Хмельниччини вчергове звернулися до мешканців області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter