Новини
Надзвичайні події

125 вогнеборців Хмельниччини гасять пожежу в Чорнобильській зоні

Зведений загін ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, що складається з 125 чоловік особового складу та 25 одиниць спецтехніки, направлений до Чорнобильської зони відчуження для гасіння масштабної лісової пожежі.

Загін повною мірою забезпечений усім необхідним для виконання завдань за призначенням, зокрема пересувним пунктом життєзабезпечення особового складу для автономного перебування підрозділів у зоні ліквідації НС. Про це повідомляють в управлінні ДСНС.

Перший заступник начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Дмитро Бондар провів інструктаж особового складу зведеного загону, а також привітав вогнеборців з Великоднем. 

Поряд з тим,  Служба порятунку Хмельниччини цілодобово бореться з масовими пожежами в екосистемах (а їх з початку року виникло 341, з яких 25 лісових), щоденно здійснює  заходи, спрямовані на протидію поширенню коронавірусної інфекції (проведення дезінфекції вулиць, місць масового скупчення людей, об’єктів життєзабезпечення), здійснюється сезоне виявлення та знищення вибухонебезпечних об’єктів часів минулих війн.

Однак, не зважаючи на весь цей величезний щоденний об’єм  завдань, рятувальники Хмельниччини не можуть бути осторонь цієї загальнонаціональної вогняної біди, яка виникла у Чорнобильській зоні відчуження та готові виконати свій обов’язок у складі зведених сил та засобів ДСНС практично із усієї держави.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter