Новини
Надзвичайні події

Лісівники Хмельниччини допомагають ліквідувати пожежі на Житомирщині

Лісівники шістьох державних підприємств Хмельниччини ліквідовують пожежу в Словечанському лісгоспі Житомирської області.

Пожежні машини, лісопожежний модуль й люди чітко, злагоджено працюють у зоні загорянь у  Нагорянському та  Можарівському  лісництвах. Хмельничани прочищають бензопилами шлях трактору, який робить мінералізовані смуги.

“На Житомирщині триває самовіддана боротьба з лісовими пожежами, до якої залучено велику кількість пожежних машин лісівників і рятувальників, три літаки, пожежний потяг. На жаль, швидко здолати вогонь не вдається. Зараз загальна площа загорянь у різних місцях хоч і зменшується, але  все ж складає великі території. Горять ліси   державних підприємств та інших користувачів”, – повідомляє пресслужба Хмельницького ОУЛМГ.

Як бачимо, незважаючи на заклики влади, рятувальників, лісівників дотримуватися правил пожежної безпеки, не спалювати суху траву й побутове сміття, окремі люди, якщо їх так можна назвати в цій ситуації, тупо й бездумно ігнорують ці заклики. Така поведінка призводить  до величезних економічних втрат і великої шкоди природі, до загибелі звірів, птахів, комах у лісах та на полях, до знищення житлових будинків і підсобних приміщень. У переважній більшості  джерелом біди є людський фактор, що призводить до таких жахливих наслідків. А ускладнює ситуацію суха й вітряна погода. І в цих нестерпних умовах лісівники та рятувальники ведуть боротьбу із  стихією.

Лісівники, рятувальники наполегливо звертаються до населення: дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не спалюйте суху траву, побутове сміття, не розводьте багаття в лісах та в природному середовищі під час відпочинку. До чого призводять байдужість і безпечність людей ще раз свідчать масові пожежі на Житомирщині.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter