Новини
Суспільство

Атомпрофспілка надала допомогу нетішинським медикам

Враховуючи ситуацію із поширенням коронавірусу в світі і державі, Атомпрофспілкою України було прийнято рішення про виділення більше мільйона гривень фінансової допомоги профспілковим організаціям медичних закладів міст-супутників АЕС.

Зокрема, профспілкова організація Спеціалізованої медико-санітарної частини (СМСЧ) міста Нетішина, в числі інших медзакладів міст-супутників АЕС, отримає 150 тисяч гривень допомоги з резервного «Фонду Солідарності» Атомпрофспілки.

Резервний «Фонд Солідарності» створено у перші роки існування Атомпрофспілки для екстрених випадків. Поштовхом для його створення стала необхідність проведення перших акцій протесту для вирішення трудових конфліктів.

Наразі прийнято неординарне рішення, доцільність якого пояснив Голова Атомпрофспілки Валерій Матов:

«Для профспілки людський фактор, працівник завжди будуть пріоритетом, особливо коли це стосується здоров’я і життя».

Крім фінансової допомоги, голова первинної профспілкової організації Хмельницької АЕС Михайло Гук здійснив передачу низки важливих для життєдіяльності Нетішинської СМСЧ засобів захисту та медичних препаратів. Серед них респіратори, захисні комбінезони і маски, експрес-тести, маски-щити та  захисні окуляри закритого типу з непрямою вентиляцією.

Начальник СМСЧ м. Нетішин Василь Пословський зазначив, що допомога надзвичайно своєчасна і свідчить про тісні контакти медиків та профспілок енергокомпанії.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter