Новини
Суспільство

У Хмельницькому народилося троє левенят

Це вже шосте поповнення у левів Тіари та Амура, які мешкають у Хмельницькому реабілітаційному центрі для диких тварин.

Малюки разом з мамою наразі перебувають у вольєрі. Спостерігати за ними працівники центру можуть лише через решітку – ближче не підпускає левиця.

Народилися левенята на Великдень, 19 квітня. Хто саме це – дівчатка чи хлопчики – буде відомо після того, як малих хижаків оглянуть ветеринарні лікарі. Поки що, зазначає керівник реабілітаційного центру Сергій Пальохін, видно, що стан їхнього здоров’я задовільний.

Після того, як левенята підростуть, їх планують відпустити у дику природу – влаштувати у заповідник у Південній Африці або Австралії. Там, зазначає Сергій Пальохін, вони зможуть розмножуватися та поповнювати популяцію, яка наразі швидко зменшується. Проте, аби реалізувати цей план, знадобиться допомога влади.

До слова, у центрі поповнення в левів відбувається двічі на рік, що є досить рідкісним явищем. Востаннє Тіара привела левенят у листопаді минулого року.

Лев Амур мешкає у центрі вісім років, левиця Тіара – шість. Живуть хижаки у вольєрі площею 140 квадратних метрів.

Через карантин у центрі немає відвідувачів – це впливає на його фінансування. Всього у центрі мешкає 120 диких тварин 30 різних видів.

Детальніше дивіться у сюжеті UA: ПОДІЛЛЯ

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter