Новини
Суспільство

Екскурсія у карцер: які зміни проходять в Хмельницькому ізоляторі

В державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор» продовжується робота щодо створення, для засуджених та осіб, взятих під варту належних комунально-побутових умов.

В установі вже відремонтували кімнату для проведення слідчих дій та зустрічі адвокатів із засудженими та особами взятими під варту.

Через карантин побачення для засуджених заборонені. Тому із метою забезпечення права засуджених та осіб, взятих під варту на короткострокові побачення адміністрацією установи забезпечена можливість здійснення таких побачень в режимі відеодзінку за допомогою Інтернету.

Також силами установи завершено ремонтні роботи та введено ще одне приміщення карцеру.

“Замінено стару систему каналізаційного водовідведення і сантехніку на нову, встановлені енергозберігаючі металопластикові вікна та світильники. Стіни та стеля пофарбовані в світлі кольори, а також встановлено нові камерні меблі, що відповідають чинному кримінально-виконавчому законодавству України”, – сказано у повідомленні.

Нещодавно у Мін’юсті заявили, що в українських СІЗО в рамках реформи пенітенціарної системи можуть з’явитися платні камери з підвищеним комфортом. Таким чином, отримані кошти підуть на подальше оновлення інфраструктури установ обмеження волі.

Ще одним джерелом фінансів може стати проєкт, згідно з яким старі будівлі ізоляторів, розташовані у центральних районах, як-от у Хмельницькому, поміняють на нові, розташовані на околицях.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter