Новини
Здоров’я

Як тестують медиків у Хмельницькому

Від початку пандемії коронавірус виявили у п’ятьох хмельницьких медиків.

Кожних 5 днів медик, який лікує або доглядає стаціонарного хворого на коронавірус, повинен пройти ПЛР-тест, аби переконатися, що не підхопив інфекцію у пацієнта. Про це йдеться у наказі МОЗу, виданому минулого тижня.

У Хмельницькому така вимога стосується лише лікарів інфекційної лікарні. Але й до наказу міністерства вони перевірялися за чітким графіком.

Саме медичні працівники – перші у групі ризику, наголошують в управлінні охорони здоров’я. І це стосується не тільки лікарів інфекційної лікарні.

Сімейні лікарі, які спілкуються з необстеженими і з недіагностованими хворими,  так само у групі ризику по контакту з можливим носієм COVID-19, – пояснює начальник управління охорони здоров’я Борис Ткач.

Відколи почалася пандемія, у Хмельницькому на коронавірус протестували понад півтори тисячі медиків.  Окрім тих, хто працює в інфекційній лікарні, перевіряли працівників «швидкої допомоги», сімейних лікарів і тих, хто працює у мобільних бригадах.

Для перевірки використовували і експрес-тести, і ПЛР-тести. Нещодавно інфекційна лікарня за власні кошти придбала імуноферментні тест-системи, які дозволяють виявити антитіла до коронавірусу. Їх використовуватимуть винятково для персоналу інфекційки.

Від початку пандемії коронавірус виявили у п’ятьох хмельницьких медиків. Серед них – троє лікарів військового госпіталю, які вже одужали. Ще двоє хворих – працівники інфекційної лікарні. У них хвороба протікає у легкій формі і безсимптомно, тож нині вони перебувають на самоізоляції.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter