Новини
Кримінал

Житель Шепетівщини обвинувачується у зберіганні наркотичних речовин

Шепетівський міськрайонний суд розглядає справу стосовно жителя району, який обвинувачується у незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів.

Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений, в березні 2020 року, знаходячись на земельній ділянці в с. Мокіївці Шепетівського району, знайшов декілька рослин коноплі, з яких відокремив листя та присвоїв знайдене, переніс до місця свого проживання, де зберігав без мети збуту.

“У подальшому обвинувачений листя коноплі підсушив, після чого подрібнив його та виготовив таким чином готовий для вживання особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, який зберігав з метою куріння”, – сказано у повідомленні пресслужби суду.

03 квітня поліцією в ході проведення обшуку будинку, де проживає обвинувачений виявлено та вилучено наркотичний засіб – канабіс, масою 6,9 г в перерахунку на висушену речовину.

Санкція ч. 1 ст. 309 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter