Новини
Суспільство

Антимонопольний комітет не звертався із запитами до компанії “Епіцентр”

У компанії заявили, що готові до співпраці з АМКУ та всіма його територіальними відділеннями.

Новини із заголовками про те, що Антимонопольний комітет України відкриє справу проти мереж «Епіцентр» та «Нова лінія» почали з’являтися на сторінках різних інтернет-видань учора, 6 травня. Як повідомляють деякі з цих видань, “голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький заявив, що в комітеті розпочали досліджувати порушення мережами “Епіцентр” та “Нова лінія” конкурентного законодавства під час карантинних заходів”.

Видання Укрінформ також пише: “Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що поліція провела перевірку 162 будівельних супермаркетів, в тому числі “Епіцентра” і “Нової лінії”. На працівників мережі “Епіцентр” склали 29 протоколів про порушення карантинних вимог. За словами міністра, в магазинах мереж “Епіцентр” та “Нова лінія” правоохоронці зафіксували випадки, коли торгували меблями, електронікою, що не було передбачено умовами карантину”.

У самому ж “Епіцентрі” зазначають, що станом на вчора, 6 травня, Антимонопольний комітет України із запитами до компанії не звертався.

До ТОВ «Епіцентр К» не надходило запитів про надання інформації від Антимонопольного комітету України. У разі надходження офіційних запитів, ТОВ «Епіцентр К» готове співпрацювати з АМКУ та всіма його територіальними відділеннями та сприяти об‘єктивному дослідженню стану конкуренції на ринку торгівлі непродовольчими товарами. Зі свого боку компанія підкреслює, що не вчиняла жодних порушень конкуренції на ринку торгівлі непродовольчими товарами та працює у повній відповідності до законодавства України та з дотримання всіх актів Кабінету Міністрів України, ухвалених під час дії карантину в Україні. Вважаємо, що чесна та прозора конкуренція на ринку непродовольчих товарів — запорука своєчасного постачання якісних товарів населенню. Окрім того, «Епіцентр» є мережею збуту товарів для багатьох компаній — представників малого та середнього бізнесу, які мають власне виробництво та магазини, але паралельно реалізовують свій товар також й в нашій мережі, – йдеться у листі компанії.

Нагадаємо, з початку розповсюдження коронавірусної інфекції в Україні компанія «Епіцентр» взяла на себе соціальну місію –  забезпечити населення України засобами захисту та дезінфекції. У компанії був сформований оперативний штаб, який виділив 150 мільйонів гривень на боротьбу з епідемією. Засоби захисту та обладнання отримали і медичні заклади Хмельницької області, яку компанія «Епіцентр» забезпечує необхідними для боротьби з коронавірусом засобами. Зокрема, наприкінці березня група компаній «Епіцентр» передала Хмельницькому обласному лабораторному центру найсучасніше обладнання для проведення полімеразної ланцюгової реакції  (ПЛР), яка дає можливість виявити Covid-19.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter