Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому можуть скасувати режим спецперевезень у транспорті

Ситуація із захворюванням на COVID-19 у місті стабільна – від початку пандемії захворіло 18 хмельничан, 14 осіб вже одужали. У лікарнях Хмельницького вистачає засобів захисту, медиків тестують за графіком.  

Хмельницькі тролейбуси знову зможуть возити усіх пасажирів, незалежно від того, є у них спецквитки чи немає. Міська рада готується відмінити режим спецперевезень електротранспортом, який був запроваджений в обласному центрі два тижні тому.

Нагадаємо, починаючи з 24 квітня в години пік – з 6.00 до 10.00 та з 16.00 до 19.00 їхати у тролейбусі можна тільки за наявності спеціального квитка.

Також планується збільшити кількість автобусних маршрутів, які також працюють в режимі спецперевезень. Наразі таких маршрутів у місті працює шість. Про це на вчорашньому брифінгу заявив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.   

У міській раді розраховують, що бізнес потроху буде виходити з карантину і працівники підприємств звертатимуться до управління транспорту за спеціальними посвідченнями. Їх для хмельничан виготовили 32 тисячі.

Напередодні, повідомив міський голова, він знову написав листа до Кабміну – цього разу з питаннями, які озвучили підприємці на акції протесту у понеділок.    

За роз’ясненнями місто звернулося і до Міністерства освіти – літня оздоровча кампанія через пандемію може не відбутися.

Табір «Чайка» з 1 червня готовий приймати на оздоровлення дітей. Ми розуміємо, що є дуже багато нюансів, пов’язаних з пандемією, але ми також розуміємо, що якщо діти влітку не оздоровляться, то на осінь питання з їхнім імунітетом будуть дуже серйозні, – прокоментував міський голова.

Усі 237 працівників інфекційної лікарні та мобільних бригад отримали муніципальну надбавку до зарплати за квітень, повідомив міський голова. Гроші на картки медикам надійшли одразу після сесії міської ради. А от 750 тисяч гривень від Нацслужби здоров’я «інфекційка» досі не отримала.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter