Новини
Суспільство

Маленькому хмельничанину з рідкісним захворюванням провели операцію

Трансплантацію кісткового мозку, яка дає надію на життя Дмитрику Шелудько з Хмельницького, днями зробили у клініці в Німеччині.

Про це сайту “Є” повідомив батько хлопчика Іван Шелудько.

Він розповів, що після збору необхідної суми, сім’я відправилась на лікування за кордон. Після проходження місячної обсервації, маленького пацієнта довго готували до трансплантації.

“4 травня Дмитрику ввели концентрат стовбурових клітин від нерідного донора. Перед цим йому капали хімію і повністю зруйнували власний кістковий мозок. Стан здоров’я сина стабільний. Він знаходиться в стерильній палаті, адже його організм наразі без власного імунітету. За ним спостерігають цілодобово. Через декілька днів лікарі повідомлять, чи прижилися донорські клітини, а через два тижні медики перевірять наскільки ефективно вони працюють”, – говорить батько.

Якщо все буде добре, в кінці місяця Дмитрику дозволять перейти зі стерильного боксу у звичайну палату.

Нагадаємо, у хлопчика, якому немає ще й трьох років, діагностували анемію Фанконі – рідкісне генетичне захворювання, яке зустрічається з частотою 1 на 350 тисяч новонароджених. Дмитрик – єдиний хворий з таким діагнозом в Україні. Він потребував термінової операції з пересадки кісткового мозку за кордоном.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter