Новини
Суспільство

Районна лікарня на Хмельниччині отримала апарат ШВЛ

У центральну районну лікарню Старої Синяви представники соціально-відповідального бізнесу доставили апарат штучної вентиляції легень.

Зробили це в рамках угоди між Старосинявською об’єднаною територіальною громадою та агропромхолдингом «Астарта-Київ» (директор – Віктор Іванчик).

По допомогу до бізнесу у березні 2020 року звернувся селищний голова Віталій Здебський. Задля запобігання поширенню епідемії коронавірусу він просив посприяти в оновленні медичної апаратури комунального підприємства селищної ради – центральної районної лікарні. Також просив посильної допомоги у придбанні засобів індивідуального захисту та засобів дезінфекції для медичних працівників і пацієнтів.

Сьогодні апарат, придбаний за кошти бізнесу, передали медичному закладу. Спеціалісти встановлюють його у палаті інтенсивної терапії та проводять пусконалагоджувальні роботи. Як зазначають у прес-службі ОТГ, у лікарні є медичні фахівці, котрі вміють працювати із сучасним ШВЛ-апаратом.

Загалом агрохолдинг надав допомоги з постачанням апаратів ШВЛ та диззасбів на суму 20 мільйонів гривень по всій Україні.

Станом на сьогодні у Старосинявському районі лабораторно підтверджено 10 випадків захворювання на COVID-19, один з них – летальний. Наразі ситуація в районі стабілізувалася. Нові випадки хвороби не підтверджені. Також зменшилася кількість хворих на ГРВІ.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter