Новини
Кримінал

На Хмельниччині рибалка завдав шкоди довкіллю майже на три тисячі гривень

Хмельницький рибоохоронний патруль викрив чергове грубе порушення правил рибальства.

На річці Південний Буг, поблизу села Горбасів Летичівського району Хмельницької області близько шостої ранку патрульні виявили порушника, який рибалив з допомогою забороненого знаряддя лову. З трьох сіток рибінсектори вилучили 149 сріблястих карасів, 8 раків та 3 йоржі. Загальна вага улову – 25 кг. Рибним ресурсам завдано збитків на 2 788 гривень.

Оскільки в зафіксованому порушенні містилися ознаки кримінального правопорушення, на місце події викликали оперативну групу Національної поліції. Усі матеріали були передані слідству.

Нагадаємо, в Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просять повідомляти за цим номером телефону.

Довідкова інформація: Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр раку становить 25,5 грн, карася сріблястого та йоржа звичайного – 17 грн.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter