Новини
Бізнес

Речовий ринок у Хмельницькому знову підтопило

Калюжі біля торгових точок заважають покупцям. Через це торгівля під час дощу на ринку зменшується. Хмельничани змушені чекати, поки вода зійде, аби мати змогу підійти ближче до прилавків. Продавці ж кажуть: буває таке, що доводиться власноруч відчерпувати воду, аби «пришвидшити процес».

Крім відсутності торгівлі, підприємці речового ринку несуть й інші збитки – через підтоплення товар, який зберігається у контейнерах, часто псується, тож його доводиться віддавати за безцінь.

Дехто з продавців, аби покупцям було зручніше підходити, облаштовує для них «переправи» через калюжі. Кажуть, до таких «винаходів» вдаються протягом півтора десятка років, адже ситуація на ринку не міняється.

Заступник директора ринку «ПРОМБУД-2» Олег Гончар вважає: аби вирішити проблему з підтопленням вулиці Геологів, потрібно діючі стоки встановити інакше.

Згідно з проектом, лівньовки мали бути посередині, але щось напевно змінили. Поставили тільки поперечні. Коли раптовий дощ, вулицю Геологів повністю затоплює, – каже чоловік.

І додає: якби все зробили правильно, то води на дорозі не мало би бути.  

Начальник управління ЖКГ Василь Новачок про підтоплення вулиці Геологів теж знає. Каже, минулоріч намагалися вирішити цю проблему.

Є проблема розташування торгових місць, під якими десь проходять труби в якомусь незрозумілому стані. Вулиця Геологів, яка є на балансі нашого комунального підприємства БРЕД, – належить місту. А з одної і з іншої сторони є орендовані земельні ділянки, які належать або є в користуванні у приватних підприємств різних ринків. Коли ми робили капітальний ремонт вулиці Геологів, ми відновили асфальтобетонне покриття і встановили великі поперечні решітки в тих місцях, де безпосередньо найбільше збирається вода, – зазначає Василь Новачок.

І додає: які б решітки не ставили на Геологів, діаметр труби не дозволяє прийняти всю воду. Одним із способів вирішити проблему є тимчасовий демонтаж кіосків, розташованих вздовж проблемної вулиці. Тоді можна буде прокласти інші труби, які зможуть впоратися з потоками дощової води.

Детальніше у відео Суспільне Поділля

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter