Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому занедбану територію перетворюють на зону відпочинку

Аби завершити роботи з благоустрою території навколо озера, з бюджету міста потрібно виділити ще майже три мільйони гривень.

Пішохідна доріжка, що йде паралельно вулиці Залізняка в обласному центрі, у грудні минулого року мала вкрай непривабливий вигляд. Наразі вона зовсім інша – цивілізована та зручна.

Занедбана раніше територія в мікрорайоні Озерна поступово перетворюється на сучасну зону відпочинку, кажуть місцеві мешканці.

За благоустрій території біля єдиної у цьому мікрорайоні водойми взялися торік восени. Підрядник, що виграв тендер на понад 5,5 мільйона гривень, у 2019 використав 700 тисяч. До зими встигли прокласти майже кілометр доріжки з боку вулиці Озерної.  Такі пішохідні зони, викладені бруківкою, за проектом мають оточувати озеро з трьох боків.

З боку вулиці Панаса Мирного облаштують заїзд для автомобілів, а також – паркувальний майданчик. Зараз роботи ведуться активно, перед цим була пауза через дощі.

Мешканці мікрорайону, які тут прогулюються, оновленням території задоволені. Але просять встановити якомога більше лавок. Кажуть, у вихідні тут гуляє чимало людей, а місця, аби посидіти та відпочити – обмаль.

Понад 60 лавок, 500 сучасних ліхтарів, а також урни для сміття біля озера встановлять наступного року. Для завершення проекту з благоустрою цієї території треба виділити з бюджету ще майже три мільйони гривень.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter