Новини
Офіційно

У Хмельницькому алкоголь продаватимуть довше

Рішення депутатів Хмельницької міськради є обов’язковим для всіх суб’єктів господарювання.

На останній сесії Хмельницької міської ради, яка відбулася вчора, затвердили нову редакцію обмежень на продаж алкоголю на території міста. Так депутати погодили встановлення нових часових рамок, коли продавати спиртне у місцевих закладах торгівлі дозволено.

Нагадаємо, з 2009 року у Хмельницькому діє заборона на нічний та ранковий продаж алкоголю. Спиртне в межах міста донедавна заборонено було продавати з 22.00 до 11.00. Це рішення оскаржувалося в судах через відсутність відповідних законодавчих актів.

Торік Верховна Рада України прийняла закон, який дозволяє органам місцевого самоврядування запроваджувати обмеження на продаж алкоголю. Тому ми прийняли нове скориговане рішення, яке ґрунтується на чинному законодавстві. Тепер ніхто у Хмельницькому не має права продавати алкоголь всупереч цьому рішенню, – зазначив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

Відповідно до прийнятого рішення, заклади торгівлі у Хмельницькому зможуть продавати алкогольні напої, пиво й столові вина з 10.00 до 22.00.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter