Новини
Події

Кого ж оштрафували за хмельницьку каву Президента

Сьогодні з 9 ранку у приміщенні Хмельницького міськрайонного суду розпочали розгляд справи щодо порушення президентом Володимиром Зеленським карантинних вимог під час відвідин ним Хмельницького 3 червня.

На засіданні були присутні тільки суддя, секретар та преса, представники захисту на розгляд справи не з’явились.

Нагадаємо, 10 червня хмельницькі правоохоронці склали адміністративний протокол на діючого президента України щодо  порушенням карантинних норм, а саме відвідування ним, представниками його Офісу та представниками місцевої влади кафе у Хмельницькому.

Після ознайомлення з матеріалами справи, суддя Андрій Місінкевич вирушив до нарадчої кімнати.

Через годину суд оголосив рішення, згідно з яким справа щодо адміністративного порушення була призупинена. Крім того, суддя звернувся до Верховного Суду України за роз’ясненнями, адже, згідно з чинним законодавством України, особа президента вважається недоторканою.

Окрім того, Хмельницький міськрайонний суд розглянув аналогічні адміністративні справи щодо голови Хмельницької ОДА Дмитра Габінета та Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, призначивши їм  штраф за порушення правил карантину людей по 17 тисяч гривень кожному.  Також вони повинні сплатити 400 гривень судового збору.

Дмитро Габінет запевнив, що сплатить штраф та не буде оскаржувати рішення, але це буде для нього «найдорожча кава в житті».

Олександр Симчишин рішення суду поки не прокоментував.

У пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду також повідомили, що аналогічний штраф наклали на власника кафе, керівника Офісу президента Андрія Єрмака, першого заступника керівника Офісу президента Сергія Трофімова та головного санітарного лікаря України Володимира Ляшка. Згадані особи чи їх представники на слухання не прийшли.

Поки постанови не набрали законної сили, їх можуть оскаржити в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, штраф за порушення громадянами встановлених карантинних обмежень нараховується в межах від 17 000 до 34 000 гривень.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter