Новини
Суспільство

На Хмельниччині збільшаться соціальні виплати

З 1 липня в Україні змінюються соціальні стандарти, а відтак збільшуються пенсійні виплати. Зросте мінімальна та соціальна пенсії.

“Змінюється прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Він збільшується на 4,5%. І збільшується прожитковий мінімум з розрахунку на одну особу”, – зазначає Юлія Ковальчук, заступник начальнича ГУ ПФУ в Хмельницькій області.

Отже, до 1 липня мінімальна пенсія становила 1638, гривень, після 1 липня вона складатиме 1712 гривень. Мінімальну пенсію підвищать на 74 гривні.

Зросте соціальна пенсія. Українці, які досягли пенсійного віку, але не напрацювали досить стажу для отримання соціальної виплати, з 1 липня отримуватимуть до 1712 гривень.

Збільшиться надбавка за стаж. Щомісячна доплата для тих, хто має стаж у понад 35 років для чоловіків і 30 років для жінок, становитиме 1% мінімальної пенсії за кожен додатковий рік (до липня це було 16,38 гривні, а з 1 липня буде 17,12).

З 1 квітня 2020 року пенсіонери, яким виповнилося 80 років і більше, почали отримувати доплати – по 500 гривень. Якщо, звісно, їхня пенсія не вища за середню зарплату (мовиться про приблизно 9000 гривень). Мінсоцполітики готові запровадити щомісячну надбавку у 500 гривень для пенсіонерів, які досягли 75 років. Однак ця надбавка ще не закріплена у законодавстві.

Відповідно до зростання прожиткового мінімуму і законопроекту про підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб (№ 2494), який Рада прийняла 2 червня, виплати на дітей також зростуть з 1 липня.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter