Новини
Суспільство

Нелегальний пляж у Хмельницькому – небезпечний для відпочивальників

Одна з необстежених водойм обласного центру щороку стає місцем відпочинку для безпечних містян.

Вчора з річки Кудрянка, що у хмельницькому мікрорайні Ружчина, витягнули  тіло жінки. Причини її смерті досі не встановлені. Поліція від коментарів утримується. Проте місцевих відпочивальників історія з потопельницею не жахає. Але щойно група патрульних та рятувальників з’явилася на горизонті, підлітки кинулися навтьоки. А сміливіші показували норов та повну відсутність здорового глузду.  

Там, де купатися заборонено, – активний пляжний сезон. Річка Кудрянка щороку перетворюється на місце масового запливу. Тут батьки з дітьми, ймовірно, захмелілі, підлітки, а ще – круті сходи. Для адреналіну.

Місця на кшталт цього є необстеженими, тому купатися тут небезпечно, кажуть правоохоронці, які прибули на місце відпочинку хмельничан з профілактичною метою.

Від початку року на ставках та річках Хмельницької області загинули 27 людей. З них семеро – від початку купального сезону. Четверо з загиблих – діти.

Патрульні та рятувальники на нелегальний пляж у Ружичній прийшли з листівками та буклетами. Поки друкована продукція та заклики до здорового глузду – їхня єдина зброя.

Правоохоронці нагадують:

  • відпочивати можна лише на спеціально облаштованих пляжах;
  • у воду в жодному разі не можна заходити в нетверезому стані;
  • дітей самих не можна пускати до води;
  • далеко не запливати.

І поки рятувальники та патрульні працювали на березі водойми, вже врятували не один десяток підлітків. Ті їх бачили та круто повертали назад.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter