Новини
Увага!

На Кам’янеччині готуються до паводків

На Кам’янеччині не виключають можливих паводків на прибережжі Дністра. Тому всі оперативні служби Кам’янець-Подільського району приведені в повну готовність.

«Як видно, наслідки стихії можуть бути непередбачуваними. І в нашому районі теж є загроза підняття рівня води у Дністрі, – зазначив керівник РДА. – Тому всі попереджені і напоготові: підрозділи ДСНС, сільські голови. У деяких населених пунктах, максимально наближених до річки та інших водойм, створені мобільні групи з числа місцевих добровольців», – повідомив голова Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Анатолій Бернашевський для «Хм-Інсайд» .

Повідомляється, що в разі погіршення погодних умов найбільш загрозливим є становище для села Збруч, що на території Жванецькоі ОТГ.

«Будинки тут розташовані дуже близько до води. Її рівень у Дністрі трохи більше норми. Не знаємо, що нам принесе вода з Карпат. Але надіємось, що негода омине», – стурбований чиновник.

Ситуація на Кам’янеччині значною мірою залежить від роботи Дністровськоі гідроелектростанції. Вона регулює рівень води у Дністрі та впливає на якість питної для мешканців Кам’янця-Подільського.

У комунальному підприємстві «Міськтепловоденергія» зазначають, що 24 червня рівень води в межах села Цвіклівці, де розташований водозабір, був дещо вищий від нормального.

«І це ще завдяки Дністровській ГЕС, яка втричі збільшила об’єми скиду води. До того ж, така вода несе з собою бруд, сміття, намул. Зараз її каламутність на водозаборі становить 300 міліграм на літр, а норма – 5-6. В екстреному порядку підприємство запасає хімічні реагенти, щоби максимально очистити воду», – наголошує генеральний директор КПМТВЕ Валерій Гордійчук.

Додає, що через дощовий паводок Дністровський водогін працює в посиленому режимі.

Раніше повідомлялось, що на Хмельниччині затопило села Ходорівці та Ластівці.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter