Новини
Інфраструктура

Залізничне сполучення з Хмельницьким досі ускладнене

Продаж залізничних квитків зі станції Хмельницький та до міста скасували, а анонсоване відновлення залізничного маршруту №715/716 Київ-Львів через Хмельницький відкладається до покращення епідеміологічної ситуації.

Довідкова залізничного вокзалу причину такого рішення не коментує, проте зазначає, що потяг таки зупинятиметься у Хмельницькому, але тільки для технічних потреб.


На брифінгу перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш пояснив, що обласна комісія з ТЕБ і НС не погоджувала зупинку потягу  №715/716 Київ-Львів у Хмельницькому у зв’язку зі спалахом коронавірусу на Львівщині.

«Під час розгляду питання з відкриття потягів у Львівську, Рівненську, Житомирську та Вінницьку області, наша комісія  прийняла негативне рішення. Оскільки в цих регіонах несприятлива епідеміологічна ситуація», — зазначив  Роман Примуш.

Натомість, на сайті «Укрзалізниці» пропонується альтернативний проїзд зі Львова до Хмельницького – з пересадкою у … місті Київ.

Наразі відомо, що з Хмельницького до столиці і в зворотньому напрямку курсує лише один регіональний експрес  №771. Відправляється він зі столиці о 23.46 та прибуває до Хмельницького в 05.05. Вартість квитків на нього, залежно від класу, становить від 232 до 441 грн.

Вартість залізничного проїзду зі Львова до Києва: від 470 грн за сидячий квиток другого класу до 1568 грн за люкс.

Згідно зі статистичними даними МОЗ, на ранок 27 червня у Львівській області зареєстровано 5004 випадки захворювання на COVID-19, в місті Київ – 4866, за інформацією Хмельницькоі ОДА в нашому регіоні – 792 інфікованих коронавірусом.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter