Новини
Бізнес

Лікарні Хмельниччини отримали 7 нових апаратів ШВЛ

Апарати штучної вентиляції легень експертного класу від компанії «Епіцентр» отримали 6 лікарень Хмельницької області

Медичні заклади Хмельницької області продовжують отримувати допомогу для боротьби із пандемією COVID-19 від компанії «Епіцентр К». Соціально відповідальний бізнес передав 7 апаратів штучної вентиляції легенів до лікарень Хмельниччини. Зокрема, обладнання допоможе рятувати життя пацієнтів у Городоцькій, Дунаєвецькій, Славутській, Чемеровецькій, Шепетівській центральних районних лікарнях та Хмельницькій інфекційній лікарні (2 апарати ШВЛ).

«Апарати ШВЛ є ключовим елементом у лікуванні пацієнтів із коронавірусом, що мають важкі ускладнення дихальної системи та потребують шпиталізації. Компанія «Епіцентр» докладає всіх зусиль, щоби допомогти медикам протистояти COVID-19. Ми взяли на себе зобов’язання забезпечити лікарні України сучасним обладнанням та сьогодні передаємо першу партію апаратів ШВЛ Oricare V8600 (США) до медичних закладів Хмельниччини», — зазначив заступник генерального директора компанії «Епіцентр К» Вадим Лозовий.

Завдяки цьому обладнанню ми зможемо покращити рівень медичної допомоги, яка надається пацієнтам не тільки з ускладненнями через коронавірус, але й тим, хто потребує реанімаційних заходів через інші тяжкі стани. Ці апарати ШВЛ будуть використовуватися упродовж багатьох років для того, щоби рятувати життя наших пацієнтів та полегшувати роботу лікарів, — говорить голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет.

Самі медики характеризують апарати Oricare V8600 як реанімаційне обладнання експертного класу, яке слугуватиме лікарням для порятунку дорослих та маленьких пацієнтів. Він компактний та мобільний, з потужним акумулятором та не потребує наявності компресора, що робить його легким у переміщенні та дає змогу ефективно працювати у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії.

З початку розповсюдження коронавірусної інфекції в Україні компанія «Епіцентр» відгукнулася на ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення закладів охорони здоров’я необхідними засобами захисту й обладнанням по боротьбі з COVID-19. У межах цієї співпраці в травні «Епіцентр» передав гуманітарний вантаж — 2 млн масок, 75 тис. захисних комбінезонів та 30 тис. захисних окулярів — в усі обласні центри країни.

«Епіцентр К» також узяв кураторство над Хмельницькою областю. Представники компанії увійшли в оперативний штаб, створений при Хмельницькій ОДА, який уже надав допомогу 72 закладам охорони здоров’я та 5 соціально-інституційним закладам догляду за вразливими категоріями населення Хмельниччини — майже 300 тис. одиниць засобів індивідуального захисту та 176 одиниць медичного обладнання та устаткування.

«Відтепер у лікарнях області є сучасні монітори пацієнта, які виводять на екран усі життєві показники хворого, інфузійні насоси, які автоматично дозовано вводять препарати, сучасні стерилізатори та автоклави для якісної дезінфекції медичного устаткування, мобільні палатні рентген-апарати та кисневі концентратори, які допомагають «роздихати» легені хворого, дезінфікуючі рамки та запас засобів індивідуального захисту», — розповідає Уляна Ткаченко, депутат Хмельницької обласної ради та член Оперативного штабу.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter