Новини
Культура

У Хмельницькому організовують фестиваль нового формату

На відміну від традиційних заходів такого типу, де гості приїздять на фестиваль, хмельничани придумали інший формат – фест поїде до своїх учасників.

Стартував відбір Всеукраїнського онлайн-фестивалю аматорського театру «АКТ Перший». Ця подія безпосередньо пов’язана з нашим містом, адже організаторами фестивалю є хмельницька громадська організація «ЦЕНТР РОЗВИТКУ ТЕАТРУ «ЧАС Т». Засновник останньої – народний аматорський театр «Дзеркало».

Звісткою про офіційний статус фестивалю та про те, що його підтримали Український культурний фонд та міське Управління культури і туризму, на своїй сторінці у Фейсбук поділився керівник театру Дмитро Гусаков.

За його словами, власний фестиваль – це мрія театру «Дзеркало», яка з’явилася під час поїздок на українські та міжнародні заходи.

Фестиваль у звичному розумінні – це коли учасники збираються в одному місці, тобто їдуть власне на фестиваль. «АКТ Перший», в свою чергу, матиме інший формат – він сам поїде до учасників.

Першим етапом заходу є відбір учасників і він вже розпочався. У Фейсбуці організатори створили сторінку фестивалю і на ній розмістили всю інформацію про захід, а також анкету на участь. Долучатись до фестивалю запрошують аматорські театральні колективи з усіх міст України.

14 липня вже отримали перші п’ять заявок.

Відбір триватиме до 3-го серпня. Далі оргкомітет визначить п’ять колективів, до яких і поїде фестиваль. Про кожен зніматимуть 10-15-хвилинний фільм, в якому буде знайомство з театром, його вистава, а також майстер-клас.

В результаті знімуть п’ять програм, які продемонструють глядачам. Показ розпочнеться 7 жовтня 2020 року та триватиме 5 днів – кожен день буде присвячений іншому учаснику. Переглянути міні-фільми можна буде на сторінках фестивалю у Facebook та YouTube.

«АКТ. Перший» – єдиний фестиваль аматорських театрів в Хмельницькому, який зібрав різні форми театрального мистецтва, щоб довести: театр – це дійсно круто!

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter