Новини
Спорт

У Хмельницькому хочуть створити спортивну спецшколу

З такою ініціативою депутати Хмельницької обласної ради звернулися до Хмельницького міського голови та голови Хмельницької ОДА.

Спортивний ліцей пропонують відкрити на базі Хмельницької санаторної загальноосвітньої школи-інтернату №2, що у мікрорайоні Ракове. Про це повідомляє Суспільне Поділля з посиланням на рішення останньої сесії Хмельницької обласної ради.

На думку депутатів, “для створення подібного навчального закладу у Хмельницькому є багато сприятливих умов – наявність потужного тренерсько-викладацького складу та талановита молодь”.

Крім того, як зазначається в рішенні обласної ради, до 2017 року учні та спортсмени Хмельниччини, які навчалися у спеціалізованих спортивних закладах України в різних областях, давали паралельний залік як для Хмельниччини, так і для області, де вони тренувалися. Наразі такий залік ліквідовано, й усі спортивні результати, які показують спортсмени, зараховуються тій області, де відбувається їх підготовка. Отже, питання відкриття обласного спеціалізованого закладу спортивного профілю наразі є актуальним.

Як пояснила в.о. директора департаменту освіти Хмельницької міської ради Надія Балабуст, державні реформи не передбачають фінансування санаторних шкіл-інтернатів, в яких діти перебували на навчанні тимчасово на період оздоровлення. Тому Хмельницька санаторна школа-інтернат №2 має протягом року має бути реформована в інший навчальний заклад.

Ми думаємо над тим, який саме заклад створити на базі цієї школи-інтернату. Розглядаються різні варіанти – спеціалізована гімназія, ліцей. Розглядається також можливість створення на базі цього інтернату спеціалізованого навчального закладу спортивного типу. Але остаточного рішення поки немає, – прокоментувала Надія Балабуст.

Начальник управління молоді та спорту Хмельницької ОДА Володимир Клімов каже, що більшість голів спортивних федерацій області та тренерсько-викладацького складу спортивних шкіл підтримують ідею створення в обласному центрі спеціалізованого навчального закладу спортивного типу.

Є багато перспективних дітей-спортсменів у різних районах та селах Хмельниччини, до яких не може доїхати тренер. І було б дуже добре, якби таких дітей зібрали в одній школі, де вони могли б не лише здобувати загальну освіту, а й тренуватися, – прокоментував Володимир Клімов.

За його словами, Хмельницька школа-інтернат №2 для реформування її в обласний спортивний ліцей підходить ідеально, адже має гарну матеріальну базу. Утім, створення подібного закладу тягне за собою чималі фінансові видатки, до яких поки область не готова.

Читайте також: У Хмельницькому будують ще один шкільний спортивний майданчик

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter