Новини
Події

Рятувальники Хмельниччини отримали найвищі відомчі нагороди

Надзвичайна подія сталась 7 липня на території нафтобази “Галнафтогаз”, що на околиці селища Ярмолинці на Хмельниччині, — спалахнуло в одному з резервуарів з бензином.

Загалом таких ємностей на території небезпечного об’єкта 25, всередині яких зберігається понад 5 тисяч кубометрів горючої рідини. Окрім того, поряд розташовувалися 5 залізничних цистерн з пальним різної місткості загальним об’ємом 350 кубометрів.

Першими до місця події прибули підрозділи ярмолинецьких вогнеборців. Першими стали на заваді вогняній стихії старший прапорщик Вадим Синчук та молодший сержант Володимир Мариняк. На той момент спостерігалось горіння резервуара з бензином ємністю 400 кубометрів. Рятувальники, ризикуючи власним життям, кинулись на боротьбу із вогнем.

Згодом за сигналом «Збір-Аварія» на допомогу доєдналися їхні колеги – начальник Ярмолинецького районного сектору підполковник Петро Дудник та молодший лейтенант Андрій Іваськевич. Спільними зусиллями пожежу на початковій стадії вдалося локалізувати, а головне – не допустити вибуху резервуару та подальшу ланцюгову реакцію, повідомляє прес-служба ДСНС у Хмельницькій області.

На допомогу ярмолинецьким вогнеборцям були спрямовані 11 чергових відділень ГУ ДСНС з Дунаєвець, Городка, Чемеровець та обласного центру. До ліквідації пожежі також залучались пожежний потяг станції “Гречани” і пожежний розрахунок однієї з військових частин, які допомогли остаточно ліквідувати загорання та захистити інші резервуари нафтобази.

За проявлені мужність та героїзм ярмолинецькі вогнеборці Вадим Синчук, Володимир Мариняк, Петро Дудник та Андрій Іваськевич отримали найвищі відомчі нагороди ДСНС — “Знак Пошани” та  “За відвагу у надзвичайній ситуації”.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter