Новини
Здоров’я

Найбільше мешканців Хмельниччини померло від проблем з кровообігом

Основна причина смерті жителів  Хмельниччини – хвороби системи кровообігу. За січень-травень поточного року від таких недуг померло близько 5 тисяч осіб. Понад половина випадків пов’язана з ішемічною хворобою серця. Про це повідомила заступниця начальника Головного управління статистики у Хмельницькій області Людмила Прилуцька.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість смертей через недуги системи кровообігу дещо знизилася – приблизно на пів тисячі випадків. Проте тенденція збереглася: щомісяця від таких захворювань на Хмельниччині помирає близько 1000 осіб.

Друга за кількістю випадків причина смертності в області – новоутворення. За п’ять перших місяців 2020 року від таких хвороб померла понад тисяча людей. Абсолютна більшість з них – від злоякісних новоутворень. Торік цей показник був на 80  випадків меншим.

Хвороби органів дихання протягом січня-травня 2020 року посідають шостий щабель серед причин смертності на Хмельниччині. Так, за п’ять місяців цього року в області від таких проблем померли 269 краян. З них 93 – від грипу та пневмонії. Найбільше – а саме  66 краян, за даними Головного управління статистики, від хвороб органів дихання померли у лютому. Більше половини цих випадків – через грип та пневмонію. Протягом квітня і травня таких випадків зафіксовано 91. А от дані станом від січня до кінця квітня в управлінні не надали. Таким чином неможливо вирахувати, скільки саме їх зареєстрували окремо у квітні та окремо у травні. У порівнянні з таким же періодом минулого року в області на 38 летальних випадків через хвороби органів дихання менше.

Від березня 2020 року до переліку причин смерті додався COVID-19. За інформацією Головного управління статистики, на Хмельниччині протягом березня-травня цей вірус спричинив загибель 9 краян. Нагадаємо, станом на ранок 28 липня в області від початку епідемії померли 23 особи, інфіковані коронавірусом SARS-CoV-2.

Серед 18 класів причин, які за перші 5 місяців призводили до смерті краян, найменше жителів Хмельниччини загинули від хвороб шкіри та підшкірної клітковини – 6 осіб.

Загалом на Хмельниччині протягом січня-травня цьогоріч померли 8100 осіб.  Це на понад 600 менше, ніж за перші п’ять місяців 2019 року.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter