Новини
Суспільство

Хмельницький оговтується від однієї стихії та готується до іншої

Злива, яка пройшлася територією обласного центру, наробила чимало лиха та завдала клопоту і комунальникам, і рятувальникам, і хмельничанам.

У понеділок увечері Хмельницький опинився в епіцентрі негоди. Через сильний вітер та дощ у місті впало близько трьох десятків дерев. На вулицях Козацькій та Заводській вони впали до проїжджу частину та перешкоджали руху автівок.

Така кількість дерев у місті під час зливи впала вперше, – коментує завідувач відділу управління міським господарством Хмельницької міської ради Олександр Івасюк.

Жодна людина від деревопаду не травмувалася. Проте одне з дерев впало на 4-поверховий будинок на вулиці Проскурівській. Надзвичайники за допомогою крану та автодрабини розпиляли стовбур та прибрали його з фасаду.

У Гречанах відламана гілка вкрила автівку, а на вулиці Щедріна приватний будинок залишився без даху. Рятувальники допомогли частково реставрувати покрівлю та вкрили гідроізоляційною плівкою пошкоджені ділянки.

Підтопило і НВК №7 – там рятувальникам довелося відкачувати воду з класів.

Крім цього, частина вулиць у місті залишилася без світла.

Під час зливи хмельничани «обривали» телефони відділу управління міським господарством, починаючи з 17.30: повідомляли про підтоплення вулиць та приватних будинків. Проте двоє працівників установи не встигали реагувати на дзвінки, що надходили одночасно на п’ять телефонів. Проте, кажуть в управлінні, близько 21.30 кількість дзвінків поменшала.

Ймовірно, саме надмірна навантаженість на управління та рятувальників призвела до того, що хмельничани після зливи нарікали на «оперативність та людяність міських служб Хмельницького». Зокрема, один з мешканців міста розповів у соцмережах, як його «перекидали» з однієї служби на іншу, коли він просив допомоги у порятунку будинку, який підтопило під час зливи.

Судячи з прогнозу, сьогодні Хмельницькому та хмельничанам теж варто готуватися до стихії: у другій половині дня та вночі в місті очікується гроза, шквальний вітер, злива та град.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter