Новини
Здоров’я

У Хмельницькому відкрилася ще одна лабораторія для ПЛР-тестування

У лабораторії, яка запрацювала на базі перинатального центру у Хмельницькому, в перший день роботи було підтверджено 3 нових випадки COVID-19.

Про це під час вчорашнього брифінгу розповів перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

За інформацією Хмельницької ОДА, в області від початку епідемії лабораторно підтверджено 1088 випадків COVID-19.

Станом на вечір вчорашнього дня виявлено ще 6 випадків захворювання. До ранішньої ковід-статистики додалися:

  • 1 – м.Хмельницький
  • 3 – м.Шепетівка
  • 1 – Красилівський район
  • 1 – Теофіпольський район

Лікуються 152 осіб. Одужали – 912.

Змінилася також летальна статистика COVID-19. У Старокостянтинівській центральній районній лікарні померла 65-річна жінка зі Старокостянтинівського району, яка була госпіталізована на вихідних до медичного закладу у важкому стані. Наразі в області зафіксовано 24 летальних випадки.

Також під час брифінгу йшлося про таке:

  • усі заклади охорони здоров’я, які займаються лікуванням хворих на COVID-19, уклали контракти з НСЗУ, згідно з якими протягом карантинного періоду отримують компенсації на розвиток установи та доплати своїм працівникам. Зокрема, за вказаним договором КНП “Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” за червень 2020 р. отримав 4,3 млн. грн., Хмельницька інфекційна лікарня 3,8 млн. грн.
  • 42 заклади, які забезпечують роботу мобільних бригад, також уклали договори з НСЗУ та отримують щомісячні нарахування за кожного пацієнта хворого на COVID-19.
  • серед закладів охорони здоров’я що надають допомогу стаціонарно – Хмельницька інфекційна лікарня, Дунаєвецька, Славутська та Шепетівська центральні районні лікарні, вони також отримують фінансування з НСЗУ за укладеними контрактами.
  • з 27 липня запрацювала ще одна верифікована лабораторія, що виконує ПЛР – дослідження на COVID-19. Це лабораторія на базі перинатального центру у м. Хмельницький. В перший день роботи саме в ній було виявлено 3 нових випадки захворювання.
  • з 1 серпня заклади ресторанного типу знову зможуть функціонувати у нічний час, тобто після 23:00, за умови, якщо область відповідатиме показникам зеленого або жовтого рівня епідемічної безпеки, що визначені Кабінетом Міністрів України.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter