Новини
Дозвілля

Хмельничанам відкрили цьогорічні ексклюзиви Respublica FEST

Один з перших мистецьких фестивалів країни – Respublica FEST 2020цього року святкує своє десятиріччя в умовах карантину. Яким його побачать фестивальники – розказали організатори.

Розкрити туристичний потенціал Кам’янеччини, представити поціновувачам молодих музикантів та замінити дискомфорт карантинних вимог справжніми фестивальними емоціями – тільки частина цілей, яких планують досягти організатори Respublica FEST 2020.

Творець та натхненник фестивалю Андрій Захарко (Зоін), зауважує, що фестиваль завжди був і буде кузнею молодих зірок, які варті уваги слухачів та глядачів. Тобто і у цьому році фестиваль виступить площадкою для перших виступів і перших успіхів невідомих, але однозначно талановитих музикантів. Також, директор фестивалю відзначив, що цього річ традиційне очікування хедлайнерів RESPUBLICAFEST має змінитись передчуттями перед виступами нових колективів, сольних виконавців з усієї України.

Так, музиканти зі Львову, Северодонецька, Чернівців, Києва та ще ряду українських міст вже попередньо надіслали понад 250 заявок на участь. Але, такі зірки цього унікального фестивалю, як Хаммерман Знищує Віруси, Курган &Агрегат, Latexfauna та інші вже підтвердили свою участь у фесті. Крім того, за словами Андрія Зоіна, ведуться переговори з Мариною Круть, Альоною Альоною та сенсації цьогорічного Євробачення – гуртом GoA.

Також, організатори наголошують, що одним з цьогорічних бонусів фестивалю є історичні місця в яких проходитимуть виступи виконавців. Таким чином учасники та гості фестивалю зможуть побачити туристичні цікавинки Поділля та отримані надзвичайні споглядацькі досвіди. Фестиваль Respublica FEST вже не перший рік підтримує знаний арт-меценат – Український культурний фонд, що, на думку організаторів фесту надзвичайно актуально в карантинних умовах. Адже, як зауважує Андрій Зоін, підрядники, артисти, митці, музиканти через карантинні обмеження фактично втратили можливість заробітку. Тож, завдяки грантовій підтримці ці незахищені від кризи категорії будуть підтримані. Ще одним перформансом фестивалю стане його мистецька складова – художники, майстри аудіо-візуального арту, фотографи вже запрошені до участі у профільних резиденціях.

Крім того, спеціально під фестиваль ряд художників digital-напрямку готують ексклюзивні роботи створені у віртуальній реальності. Для безперебійної роботи всіх локацій до організаційної команди долучились 150 волонтерів.

Організатори запевняють, що всі події будуть реалізовані про дотриманні карантинних норм. Отож, вітаємо фестиваль Respublica FEST 2020 у Кам’янець-Подільському!

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter