Новини
Спорт

У Хмельницькому з’явилось перше регбійне поле

Історична подія для хмельницького регбі – встановлення стаціонарних регбійних воріт. На цю подію регбісти чекали понад 35-ть років. Ворота 9 метрів завдовжки і стоятимуть на місці футбольних. Поле має розміри 100 на 67 метрів

За словами тренера РК “Поділля” Олега Квасниці, спортсмени давно тренуються на цьому полі.

Хмельницький – одне з небагатьох міст де є професійне поле для регбі. Воно має розміри 100 на 67 метрів і підійде не лише для тренувань, а й для ігор в рамках чемпіонатів України.

Дислокуватимуться на Зарічанській — навпроти Хмельницького політехнічного коледжу. Саме з керівництвом цього навчального закладу домовилися про співпрацю. Тепер спільно доглядатимуть не лише за полем, а й за стадіоном. У майбутньому планують облаштувати сучасні резинові доріжки, баскетбольний майданчик, трибуни, роздягальню. До цих робіт залучатимуть кошти міського і обласного бюджетів. Стартували роботи дещо раніше. Тут прибрали нерівності, підсіяли траву, завезли торф, демонтували футбольні ворота.

Наразі у регбі на Хмельниччині задіяна понад 1 000 спортсменів – від наймолодших до ветеранів. Доросла команда є багаторазовою призеркою у чемпіонатах України у супер лізі.

Детальніше у сюжеті ТРК “Місто”:

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter